македонски » полски   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [dziewięćdziesiąt siedem]

Spójniki 4

97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [dziewięćdziesiąt siedem]

Spójniki 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. On z------ c------ g--- t--------.
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. On j------ z------ c------ b--- j-- p----.
Тој не дојде, иако бевме договорени. On n-- p--------- c------ b------ u-------.
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. Te------- b-- w-------. P----- t- o- z-----.
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. By-- j-- p----. P----- t- o- j------ z-----.
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. By----- u-------. P----- t- o- n-- p--------.
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. Ch----- (o-) n-- m- p---- j----- j----- s---------.
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. Ch----- u---- j--- ś------ o- j----- s-----.
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. Ch----- o- j--- p------ j----- n- r------.
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. On n-- m- p---- j----. P----- t- j----- s---------.
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. Ul--- j--- ś-----. P----- t- o- j----- t-- s-----.
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. On j--- p-----. P----- t- j----- n- r------.
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. On-- n-- m--- z------ p----- c------ s-------- s-----.
Таа не оди на лекар, иако има болки. On- n-- i---- d- l------- c------ m- b---.
Таа купува автомобил, иако нема пари. On- k----- s-------- c------ n-- m- p--------.
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. On- s-------- s-----. P----- t- n-- m--- z------ p----.
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. On- m- b---. P----- t- n-- i---- d- l------.
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. On- n-- m- p--------. P----- t- k----- s-------.