македонски » португалски PT   Вчера – денес – утре


10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [dez]

Ontem – hoje – amanhã

10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [dez]

Ontem – hoje – amanhã

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Вчера беше сабота. On--- f-- s-----.
Вчера бев во кино. On--- e----- n- c-----.
Филмот беше интересен. O f---- f-- i-----------.
   
Денес е недела. Ho-- é d------.
Денес не работам. Ho-- n-- t-------.
Јас останувам дома. Eu f--- e- c---.
   
Утре е понеделник. Am---- é s------------.
Јас утре повторно работам. Am---- v---- a- t-------.
Јас работам во канцеларија. Eu t------- n-- e---------.
   
Кој е ова? Qu-- é ?
Ова е Петар. É o P----.
Петар е студент. O P---- é e--------.
   
Кој е ова? Qu-- é?
Ова е Марта. É a M----.
Марта е секретарка. A M---- é s---------.
   
Петар и Марта се пријатели. O P---- e a M---- s-- a----- / n--------.
Петар е пријателот на Марта. O P---- é o a---- /n------- d- M----.
Марта е пријателката на Петар. A M---- é a a---- /n------- d- P----.