македонски » португалски PT   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

13 [treze]

Atividades

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [treze]

Atividades

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Што прави Марта? O q-- é q-- f-- a M----?
Таа работи во канцеларија. El- t------- n-- e---------.
Таа работи на компјутер. El- t------- c-- c---------.
   
Каде е Марта? On-- é q-- e--- M----?
Во кино. No c-----.
Таа гледа филм. El- e--- a v-- u- f----.
   
Што прави Петар? O q-- é q-- f-- o P----?
Тој студира на универзитет. El- e----- n- u-----------.
Тој студира јазици. El- e----- l------.
   
Каде е Петар? On-- é q-- e--- o P----?
Во кафуле. No c---.
Тој пие кафе. El- b--- c---.
   
Каде сакаат да одат тие? Ao--- é q-- e--- g----- d- i-?
На концерт. Ao- c--------.
Тие со задоволство слушаат музика. El-- g----- d- o---- m-----.
   
Каде не сакаат да одат тие ? Ao--- é q-- e--- n-- g----- d- i-?
Во диско. À d--------.
Тие не танцуваат со задоволство. El-- n-- g----- d- d-----.