македонски » португалски PT   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

+ 18 [dezoito]

+ Limpeza da casa

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [dezoito]

Limpeza da casa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Денес е сабота. Ho-- é s-----. +
Денес ние имаме време. Ho-- t---- t----. +
Денес ние ќе го чистиме станот. Ho-- v---- l----- o a----------. +
   
Јас ја чистам бањата. Eu l---- a c--- d- b----. +
Мажот ми ја мие колата. O m-- m----- l--- o c----. +
Децата ги чистат велосипедите. As c------- l---- a- b---------. +
   
Баба ги полева цвеќињата. A a-- r--- a- f-----. +
Децата ја раскреваат детската соба. As c------- a------ o q-----. +
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. O m-- m----- a----- a s-- s---------. +
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. Eu p---- a r---- n- m------ d- l----. +
Јас ги закачувам алиштата. Eu e------ a r----. +
Јас ги пеглам алиштата. Eu p---- a r---- (a f----). +
   
Прозорците се извалкани. As j------ e---- s----. +
Подот е извалкан. O c--- e--- s---. +
Садовите се извалкани. A l---- e--- s---. +
   
Кој ги чисти прозорците? Qu-- é q-- l---- o- v-----? +
Кој всмукува прашина? Qu-- é q-- a-----? +
Кој ги мие садовите? Qu-- é q-- l--- a l----? +