македонски » португалски PT   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

+ 2 [dois]

+ Família

2 [два]

Фамилија

-

2 [dois]

Família

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
дедо o a-ô +
баба a a-ó +
тој и таа el- e e-a +
   
татко o p-i +
мајка a m-e +
тој и таа el- e e-a +
   
син o f---o +
ќерка a f---a +
тој и таа el- e e-a +
   
брат o i---o +
сестра a i--ã +
тој и таа el- e e-a +
   
чичко o t-o +
тетка a t-a +
тој и таа el- e e-a +
   
Ние сме една фамилија. Nó- s---- u-- f------. +
Фамилијата не е мала. A f------ n-- é p------. +
Фамилијата е голема. A f------ é g-----. +