македонски » португалски PT   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [vinte e um]

Conversa 2

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [vinte e um]

Conversa 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Од каде доаѓате? De o--- é q-- v--- é ?
Од Базел. De B-------.
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba------ é n- S----.
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Po--- a------------- o S----- M-----?
Тој е странец. El- é e----------.
Тој зборува повеќе јазици. El- f--- v----- l------.
   
Дали сте овде по прв пат? É a p------- v-- q-- e--- a---?
Не, јас веќе бев овде минатата година. Nã-- j- e----- a--- n- a-- p------.
Но само една седмица. Ma- s- u-- s-----.
   
Како Ви се допаѓа кај нас? (V---) g---- d- a--- e----?
Многу добро. Луѓето се љубезни. Go--- m----. A- p------ s-- m---- s---------.
И околината ми се допаѓа исто така. E t----- g---- d- p-------.
   
Што сте по занимање? Qu-- é a s-- p--------?
Јас сум преведувач. So- t-------.
Јас преведувам книги. Eu t------ l-----.
   
Дали сте сами овде? (V---) e--- s------ / s------ a---?
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. Nã-- a m---- m----- / o m-- m----- t----- e--- a---.
А таму се моите две деца. E a-- e---- o- m--- d--- f-----.