македонски » португалски PT   Мал разговор 3


22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [vinte e dois]

Conversa 3

22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [vinte e dois]

Conversa 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Пушите ли? (V---) f---?
Порано да. An--------- s--.
Но сега не пушам повеќе. Ma- a---- j- n-- f---.
   
Ќе Ви пречи ли, ако јас пушам? In--------- q-- e- f---?
Не, воопшто не. Nã-- d- m--- a----.
Тоа не ми пречи. Is-- n-- m- i-------.
   
Ќе се напиете ли нешто? (V---) b--- a----- c----?
Еден коњак? Um c-------?
Не, подобро едно пиво. Nã-- p------ u-- c------.
   
Патувате ли многу? (V---) v---- m----?
Да, тоа се најчесто службени патувања. Si-- s-- s-------- v------ d- n-------.
Но сега сме овде на одмор. Ma- a---- e------ a--- d- f-----.
   
Каква горештина! Qu- c----!
Да, денес е навистина жешко. Si-- h--- e--- r-------- m---- c----.
Одиме на балконот. Va--- p--- a v------.
   
Утре овде ќе има забава. Am---- h- a--- u-- f----.
Ќе дојдете ли и Вие? (V---) t----- v--?
Да, и ние исто така сме поканети. Si-- n-- t----- f---- c---------.