македонски » португалски PT   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

+ 27 [vinte e sete]

+ No hotel – chegada

27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [vinte e sete]

No hotel – chegada

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Имате ли една слободна соба? (V---) t-- u- q----- l----? +
Јас резервирав една соба. Eu r------- u- q-----. +
Моето презиме е Милер. O m-- n--- é M-----. +
   
Ми треба една еднокреветна соба. Eu p------ d- u- q----- s------. +
Ми треба една двокреветна соба. Eu p------ d- u- q----- d----. +
Колку чини собата за една вечер? Qu---- é q-- c---- o q----- p-- n----? +
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. Go------ d- u- q----- c-- c--- d- b---- . +
Јас би сакал / сакала една соба со туш. Go------ d- u- q----- c-- c-------. +
Можам ли да ја погледнам собата? Po--- v-- o q-----? +
   
Има ли овде гаража? Há a----- g------ a---? +
Има ли овде сеф? Há a---- c---- a---? +
Има ли овде факс? Há a---- f-- a---? +
   
Добро, ќе ја земам собата. Es-- b--- e- f--- c-- o q-----. +
Еве ги клучевите. Aq-- e---- a- c-----. +
Еве го мојот багаж. Aq-- e--- a m---- b------. +
   
Во колку часот е појадокот? A q-- h---- é o p-------------? +
Во колку часот е ручекот? A q-- h---- é o a-----? +
Во колку часот е вечерата? A q-- h---- é o j-----? +