македонски » португалски PT   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

3 [três]

Conhecer

3 [три]

Запознавање

-

3 [três]

Conhecer

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Здраво! Ol-!
Добар ден! Bo- d--!
Како си? Co-- e----?
   
Доаѓате ли од Европа? Vo-- é d- E-----?
Доаѓате ли од Америка? Vo-- é d- A------?
Доаѓате ли од Азија? Vo-- é d- Á---?
   
Во кој хотел живеете? Em q-- h---- é q-- (v---) v---?
Колку долго сте веќе овде? Há q----- t---- é q-- (v---) e--- c- ?
Колку долго останувате? Qu---- t---- é q-- (v---) v-- f----?
   
Ви се допаѓа ли овде? (V---) g---- d- e---- c- ?
Дали сте овде на одмор? (V---) e--- a p----- f----- a---?
Посетете ме! Ve--- v--------- u- d--!
   
Еве ја мојата адреса. Aq-- e--- a m---- m-----.
Ќе се видиме ли утре? Ve------ a-----?
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. De------- m-- j- t---- o----- p-----.
   
Чао! Ad---!
Довидување! At- à p------!
До наскоро! At- b----!