македонски » португалски PT   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ 30 [trinta]

+ No restaurante 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [trinta]

No restaurante 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Еден сок од јаболко, молам. Um s--- d- m---- p-- / s- f-- f----. +
Една лимонада, молам. Um- l-------- p-- / s- f-- f----. +
Еден сок од домати, молам. Um s--- d- t------ p-- / s- f-- f----. +
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Eu q----- u- c--- d- v---- t----. +
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Eu q----- u- c--- d- v---- b-----. +
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Eu q----- u-- g------ d- e--------. +
   
Сакаш ли риба? Go---- d- p----? +
Сакаш ли говедско месо? Go---- d- c---- d- v---? +
Сакаш ли свинско месо? Go---- d- c---- d- p----? +
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Eu q----- a----- c---- s-- c----. +
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Eu q----- s- l------. +
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Eu q----- a----- c---- q-- n-- d-------- m----. +
   
Го сакате ли ова со ориз? Va- d------ c-- a----? +
Го сакате ли ова со тестенини? Va- d------ c-- m----? +
Го сакате ли ова со компири? Va- d------ c-- b------? +
   
Ова не ми е вкусно. Nã- g---- d----. +
Јадењето е студено. A c----- e--- f---. +
Јас ова не го нарачав. Nã- p--- i---. +