македонски » португалски PT   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [trinta e seis]

Transporte público

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [trinta e seis]

Transporte público

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Каде е автобуската станица? On-- é q-- é a p------ d- a--------?
Кој автобус вози во центарот? Qu-- é o a-------- q-- v-- p--- o c-----?
Која линија морам да ја земам? Qu-- é a l---- q-- e- t---- d- a------?
   
Дали морам да се прекачувам? Te--- d- m----?
Каде морам да се прекачам? On-- é q-- t---- d- m----?
Колку чини еден возен билет? Qu---- é q-- c---- u- b------?
   
Колку автобуски станици има до центарот? Sã- q------ p------- a-- a- c-----?
Овде морате да се симнете. Te- q-- s--- a---.
Морате да се симнете позади. Te- q-- s--- p-- t---.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. O p------ m---- v-- e- 5 m------.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. O p------ e-------- v-- e- 10 m------.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. O p------ a-------- v-- e- 15 m------.
   
Кога вози последното метро? Qu---- é q-- é o ú----- m----?
Кога вози последниот трамвај? Qu---- é q-- é o ú----- e-------?
Кога вози последниот автобус? Qu---- é q-- é o ú----- a--------?
   
Дали имате возен билет? Te- u- b------?
Возен билет? – Не, немам. Um b------? – N--- n-- t----.
Тогаш морате да платите казна. En--- t-- q-- p---- u-- m----.