македонски » португалски PT   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [trinta e sete]

No caminho

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [trinta e sete]

No caminho

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Тој патува со мотор. El- v-- d- m---.
Тој патува со велосипед. El- v-- d- b--------.
Тој пешачи. El- v-- a p-.
   
Тој патува со брод. El- v-- d- n----.
Тој патува со чамец. El- v-- d- b----.
Тој плива. El- n---.
   
Дали овде е опасно? É p------- a---?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? É p------- a---- à b----- s------?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? É p------- p------ à n----?
   
Ние го погрешивме патот. En---------- n- c------.
Ние сме на погрешен пат. Es----- n- c------ e-----.
Ние мораме да се вратиме. Te--- d- v-----.
   
Каде може овде да се паркира? On-- é q-- s- p--- e--------- a---?
Има ли овде паркиралиште? Há u- p----- d- e------------- a---?
Колку долго може овде да се паркира? Qu---- t---- é q-- s- p--- e--------- a---?
   
Возите ли скии? Vo-- e-----?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Vo-- v-- s---- c-- o t--------- ?
Може ли овде да се изнајмат скии? Po------ a----- e----- a---?