македонски » португалски PT   Автомоблиска незгода


39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [trinta e nove]

Avaria do carro

39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [trinta e nove]

Avaria do carro

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Каде е следната бензинска пумпа? On-- é q-- f--- a p------ b---- d- g-------?
Јас имам една дупната гума. Eu e---- c-- u- p--- f-----.
Дали можете да го промените тркалото? Po-- t----- o p---?
   
Потребни ми се неколку литра дизел. Pr----- d- a----- l----- d- g------.
Немам повеќе бензин. Eu j- n-- t---- m--- g-------.
Имате ли резервна туба ? Vo-- t-- u- g----?
   
Каде можам да телефонирам? On-- é q-- p---- t--------?
Ми треба влечна служба. Eu p------ d- u- r------.
Барам една работилница. Eu e---- à p------ d- u-- o------.
   
Се случи сообраќајна несреќа. Ho--- u- a-------.
Каде е најблискиот телефон? On-- é q-- é o p------ t------- p------?
Имате ли мобилен со себе? (V---) t-- u- t-------- c------?
   
Потребна ни е помош. Nó- p--------- d- a----.
Повикајте еден лекар! Ch--- u- m-----!
Повикајте ја полицијата! Ch--- a p------!
   
Вашите документи Ве молам. Os s--- p----- / d---------- p-- f----.
Вашата возачка дозвола Ве молам. A s-- c---- d- c-------- p-- f----.
Вашата сообраќајна дозвола Ве молам. Os d--------- d- c----- p-- f----.