македонски » португалски PT   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [quarenta e dois]

Visita na cidade

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [quarenta e dois]

Visita na cidade

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Дали пазарот е отворен во недела? O m------ e--- a----- a-- d-------?
Дали саемот е отворен во понеделник? A f---- e--- a----- à- s--------------?
Дали изложбата е отворена во вторник? A e-------- e--- a----- à- t------------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? O j----- z-------- e--- a----- à- q-------------?
Дали музејот е отворен во четврток? O m---- e--- a----- à- q-------------?
Дали галеријата е отворена во петок? A g------ e--- a----- à- s------------?
   
Смее ли да се фотографира? Po----- t---- f----------?
Мора ли да се плати влез? Te- q-- s- p---- a e------?
Колку чини влезот? Qu---- é q-- c---- a e------?
   
Има ли некаков попуст за групи? Há u- d------- p--- g-----?
Има ли некаков попуст за деца? Há u- d------- p--- c-------?
Има ли некаков попуст за студенти? Há u- d------- p--- e---------?
   
Каква е оваа зграда? Qu- e------- é e---?
Колку е стара оваа зграда? Qu----- a--- t-- e--- e-------?
Кој ја изградил оваа зграда? Qu-- é q-- c-------- e--- e-------?
   
Јас се интересирам за архитектура. Eu i----------- p-- a----------.
Јас се интересирам за уметност. Eu i----------- p-- a---.
Јас се интересирам за сликарство. Eu i----------- p-- p------.