македонски » португалски PT   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [quarenta e três]

No jardim zoológico

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [quarenta e três]

No jardim zoológico

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Таму е зоолошката градина. Al- é o j----- z--------.
Таму се жирафите. Al- e---- a- g------.
Каде се мечките? On-- é q-- e---- o- u----?
   
Каде се слоновите? On-- é q-- e---- o- e--------?
Каде се змиите? On-- é q-- e---- a- c-----?
Каде се лавовите? On-- é q-- e---- o- l----?
   
Јас имам еден фотоапарат. Eu t---- u-- m------ f----------.
Имам исто така и една филмска камера. Eu t----- t---- u-- c----- d- f-----.
Каде има батерија? On-- é q-- e---- a- p-----?
   
Каде се пингвините? On-- é q-- e---- o- p-------?
Каде се кенгурите? On-- é q-- e---- o- c-------?
Каде се носорозите? On-- é q-- e---- o- r-----------?
   
Каде има тоалет? On-- é q-- h- u-- c--- d- b----?
Таму има кафуле. Al- h- u- c---.
Таму има ресторан. Al- h- u- r----------.
   
Каде се камилите? On-- é q-- e---- o- c------?
Каде се горилата и зебрите? On-- é q-- e---- o- g------ e a- z-----?
Каде се тигровите и крокодилите? On-- é q-- e---- o- t----- e o- c---------?