македонски » португалски PT   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [quarenta e quatro]

+ Sair à noite

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [quarenta e quatro]

Sair à noite

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Има ли овде дискотека? Há a--- u-- d--------? +
Има ли овде ноќен клуб? Há a--- u- c---- n-------? +
Има ли овде кафеана? Há a--- u- b--? +
   
Што има вечерва во театар? O q-- h- h--- à n---- n- t-----? +
Што има вечерва во кино? O q-- h- h--- à n---- n- c-----? +
Што има вечерва на телевизија? O q-- h- h--- à n---- n- t--------? +
   
Има ли уште билети за театар? Ai--- h- b------- p--- o t-----? +
Има ли уште билети за кино? Ai--- h- b------- p--- o c-----? +
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Ai--- h- b------- p--- o j--- d- f------? +
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Eu q----- s-------- a----. +
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Eu q----- s-------- n-- l---- n- m---. +
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Eu q----- s-------- à f-----. +
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Po-- r------------ a----- c----? +
Кога започнува претставата? Qu---- é q-- c----- o e---------? +
Можете ли да ми обезбедите една карта? Po-- a---------- u- b------? +
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Há a--- p---- u- c---- d- g----? +
Има ли овде во близината тениско игралиште? Há a--- p---- u- c---- d- t----? +
Има ли овде во близината затворен базен? Há a--- p---- u-- p------ c------? +