македонски » португалски PT   Во дискотека


46 [четириесет и шест]

Во дискотека

-

46 [quarenta e seis]

Na discoteca

46 [четириесет и шест]

Во дискотека

-

46 [quarenta e seis]

Na discoteca

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Дали е слободно ова место? Es-- l---- e--- l----?
Смеам ли да седнам покрај вас? Po------ s----- a---?
Со задоволство. Co- m---- p-----.
   
Како ви се допаѓа музиката? O q-- é q-- a--- d- m-----?
Малку е прегласна. Um p---- a--- d- m---.
Но групата свири сосема добро. Ma- a b---- t--- b--.
   
Често ли сте овде? Co----- v-- a--- m----- v----?
Не, ова е прв пат. Nã-- é a p------- v--.
Не сум бил / била овде никогаш. Nu--- e----- a---.
   
Танцувате ли? Qu-- d-----?
Можеби подоцна. Se c----- m--- t----.
Јас не умеам да танцувам така добро. Eu n-- d---- m---- b--.
   
Тоа е сосема едноставно. É m---- f----.
Јас ќе ви покажам. Eu m---------.
Не, подобро друг пат. Nã-- o------- / o-------- f--- p--- o---- v--.
   
Чекате ли некого? Es-- à e----- d- a-----?
Да, мојот пријател. Si-- e---- à e----- d- m-- n-------.
Еве го позади, доаѓа! Al- v-- e--!