македонски » португалски PT   Подготовки за патување


47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

+ 47 [quarenta e sete]

+ Preparações de viagem

47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

47 [quarenta e sete]

Preparações de viagem

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Мораш да го спакуваш нашиот куфер! Tu t--- q-- f---- a n---- m---! +
Не смееш ништо да заборавиш! Tu n-- t- p---- e------- d- n---! +
Потребен ти е еден голем куфер! Tu p------- d- u-- m--- g-----! +
   
Немој да го заборавиш пасошот! Nã- t- e------- d- p---------! +
Немој да го заборавиш авионскиот билет! Nã- t- e------- d- b------ d- a----! +
Немој да ги заборавиш патничките чекови! Nã- t- e------- d-- c------ d- v-----! +
   
Земи крема за сончање со себе. Le-- o c---- s----. +
Земи ги очилата за сонце со себе. Le-- o- ó----- d- s--. +
Земи го шеширот за сонце со себе. Le-- o c----- d- s--. +
   
Сакаш ли да земеш патна карта со себе? Qu---- l---- u- m--- ? +
Сакаш ли да земеш туристички водач со себе? Qu---- l---- u- g---? +
Сакаш ли да земеш чадор со себе? Qu---- l---- u- c----- d- c----? +
   
Мисли на панталоните, кошулите, чорапите. Nã- t- e------- d-- c------ d-- c------- d-- m----. +
Мисли на вратоврските, каишите, сакоата. Nã- t- e------- d-- g-------- d-- c------ d-- c------. +
Мисли на пижамите, ношниците и маиците. Nã- t- e------- d-- p------- d-- c----- d- d----- e d-- t-------. +
   
Ти требаат чевли, сандали и чизми. Tu p------- d- s------- s-------- e b----. +
Ти требаат џебни марамчиња, сапун и едни ножици за нокти. Tu p------- d- l------ s---- e u-- t------ d-- u----. +
Ти треба еден чешел, една четка за заби и паста за заби. Tu p------- d- u- p----- d- u-- e----- d- d----- e----- d- d-----. +