македонски » португалски PT   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

+ 48 [quarenta e oito]

+ Atividades de férias

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [quarenta e oito]

Atividades de férias

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Дали е чиста плажата? A p---- e--- l----? +
Може ли човек таму да плива? Po----- t---- b---- a--? +
Не ли е опасно, таму да се плива? Nã- é p------- t---- b---- a--? +
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Po-- a-------- u- c----- d- s-- a---? +
Може ли овде да се изнајми лежалка? Po-- a-------- a--- u-- c------ d- r------? +
Може ли овде да се изнајми чамец? Po-- a-------- u- b---- a---? +
   
Би сакал / сакала да сурфам. Eu g------ d- f---- s---. +
Би сакал / сакала да нуркам. Eu g------ d- m--------. +
Би сакал / сакала да скијам на вода. Eu g------ d- f---- e---- a-------. +
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Po-- a-------- u-- p------ d- s---? +
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Po-- a-------- o e---------- d- m-------? +
Може ли да се изнајмат скии за вода? Po--- a-------- e----- a--------? +
   
Јас сум почетник. Eu s-- a----- u- p-----------. +
Јас сум средно-добар / добра. Eu s-- m--- o- m---- b--. +
Јас веќе добро се снаоѓам. Já s-- l---- c-- i---. +
   
Каде е ски лифтот? On-- é q-- e--- o t---------? +
Имаш ли скии со себе? Tr------- o- e-----? +
Имаш ли скијачки чевли со себе? Tr------- a- b---- d- e----? +