македонски » португалски PT   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [cinco]

Países e línguas

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [cinco]

Países e línguas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Џон е од Лондон. O J--- é d- L------.
Лондон се наоѓа во Англија. Lo----- f--- n- G-----------.
Тој зборува англиски. El- f--- i-----.
   
Марија е од Мадрид. A M---- é d- M-----.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- f--- n- E------.
Таа зборува шпански. El- f--- e-------.
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- e M---- s-- d- B-----.
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- f--- n- A-------.
Зборувате ли вие двајцата германски? Vo--- o- d--- f---- a-----?
   
Лондон е главен град. Lo----- é u-- c------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- e B----- t----- s-- c-------.
Главните градови се големи и бучни. As c------- s-- g------ e b----------.
   
Франција се наоѓа во Европа. A F----- f--- n- E-----.
Египет се наоѓа во Африка. O E----- f--- e- / n- Á-----.
Јапонија се наоѓа во Азија. O J---- f--- n- Á---.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. O C----- f--- n- A------ d- N----.
Панама се наоѓа во Средна Америка. O P----- f--- n- A------ C------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. O B----- f--- n- A------ d- S--.