македонски » португалски PT   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [cinquenta]

Na piscina

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [cinquenta]

Na piscina

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Денес е жешко. Ho-- e--- c----.
Ќе одиме ли на базен? Va--- à p------?
Имаш ли желба да одиме на пливање? Es--- c-- v------ d- i- à p------?
   
Имаш ли пешкир? Te-- u-- t-----?
Имаш ли гаќи за капење? Te-- c------ d- b----?
Имаш ли костим за капење? Te-- u- f--- d- b----?
   
Умееш ли да пливаш? Co------- n----?
Умееш ли да нуркаш? Co------- m--------?
Умееш ли да скокаш во вода? Co------- s----- p--- a á---?
   
Каде е тушот? On-- é q-- e--- o c-------?
Каде е кабината за пресоблекување? On-- é q-- e---- o- b---------?
Каде се очилата за пливање? On-- é q-- e---- o- ó----- d- n------?
   
Длабока ли е водата? A á--- é f----?
Чиста ли е водата? A á--- e--- l----?
Топла ли е водата? A á--- e--- q-----?
   
Се смрзнувам. Es--- c-- f---.
Водата е премногу студена. A á--- e--- f--- d- m---.
Излегувам сега од водата. Eu v-- s--- d- á---.