македонски » португалски PT   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [cinquenta e um]

Fazer compras

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [cinquenta e um]

Fazer compras

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Сакам да одам во библиотеката. Eu q---- i- à b---------.
Сакам да одам во книжарницата. Eu q---- i- à l-------.
Сакам да одам до трафиката. Eu q---- i- a- q-------.
   
Сакам да изнајмам една книга. Eu q---- r--------- u- l----.
Сакам да купам една книга. Eu q---- c------ u- l----.
Сакам да купам еден весник. Eu q---- c------ u- j-----.
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. Eu q---- i- à b--------- p--- r--------- u- l----.
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. Eu q---- i- à l------- p--- c------ u- l----.
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. Eu q---- i- a- q------- p--- c------ u- j-----.
   
Сакам да одам кај оптичарот. Eu q---- i- a- o-------------.
Сакам да одам во супермаркетот. Eu q---- i- a- s-----------.
Сакам да одам кај пекарот. Eu q---- i- à p------..
   
Сакам да купам очила. Eu q---- c------ u-- ó-----.
Сакам да купам овошје и зеленчук. Eu q---- c------ f---- e l------.
Сакам да купам лепчиња и леб. Eu q---- c------ c-------/b------- e p--.
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. Eu q---- i- a- o------------- p--- c------ u-- ó-----.
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. Eu q---- i- a- s----------- p--- c------ f----- e l------.
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. Eu q---- i- à p------ p--- c------ c------- e p--.