македонски » португалски PT   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

+ 54 [cinquenta e quatro]

+ Comprar

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [cinquenta e quatro]

Comprar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Сакам да купам еден подарок. Eu q----- c------ u- p-------. +
Но не нешто премногу скапо. Ma- n--- d- m---- c---. +
Можеби една рачна ташна? Ta---- u-- m---? +
   
Која боја би ја сакале? Qu-- é a c-- q-- d-----? +
Црна, кафеава или бела? Pr---- c------- o- b-----? +
Една голема или мала? Gr---- o- p------? +
   
Смеам ли да ја видам оваа? Po--- v-- e---? +
Дали таа е од кожа? Es-- é d- c------? +
Или пак е од вештачки материјал? Ou é d- m------- s--------? +
   
Од кожа секако. É c---- q-- é d- c------. +
Ова е еден особено добар квалитет. Is-- é r-------- d- b-- q--------. +
И ташната навистина е со многу поволна цена. E a b---- é r-------- m---- b-----. +
   
Ми се допаѓа. Go--- d----. +
Ќе ја земам. Le-- e---. +
Дали можам случајно да ја заменам? Po--- t------- e------------? +
   
Се разбира. Co- c------. +
Ќе ја спакуваме како подарок. Va--- e---------- c--- p-------. +
Таму од спротива е благајната. A c---- é a-- d- o---- l---. +