македонски » португалски PT   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

+ 55 [cinquenta e cinco]

+ Trabalhar

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [cinquenta e cinco]

Trabalhar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Што сте по занает? Em q-- é q-- v--- t-------? +
Мојот сопруг е лекар по занает. O m-- m----- é m-----. +
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Eu t------- e- p-------- c--- e---------. +
   
Набргу ќе одиме во пензија. Em b---- r---------- a r------. +
Но даноците се високи. Ma- o- i------- s-- e-------. +
И здравственото осигурување е високо. E a s-------- s----- é c---. +
   
Што сакаш да бидеш? O q-- é q-- q----- s-- u- d-- m--- t----? +
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Eu q---- s-- e---------. +
Јас сакам да студирам на универзитетот. Eu q---- t---- u- c---- s-------. +
   
Јас сум практикант. Eu s-- e---------. +
Јас не заработувам многу. Eu n-- g---- m----. +
Јас сум на пракса во странство. Eu e---- a f---- u- e------ n- e----------. +
   
Ова е мојот шеф. Es-- é o m-- c----. +
Јас имам љубезни колеги. Eu t---- c------ s---------. +
Напладне секогаш одиме во кантината. À h--- d- a----- v---- s----- à c------. +
   
Јас барам едно работно место. Eu e---- à p------ d- e------. +
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Eu j- e---- d----------- /-- h- u- a--. +
Во оваа земја има премногу невработени. Ne--- p--- h- d--------- d------------. +