македонски » португалски PT   Чувства


56 [педесет и шест]

Чувства

-

+ 56 [cinquenta e seis]

+ Sentimentos

56 [педесет и шест]

Чувства

-

56 [cinquenta e seis]

Sentimentos

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
да се има желба te- v-----e +
Ние имаме желба. Nó- t---- v------. +
Ние немаме желба. Nó- n-- t---- v------. +
   
да се има страв te- m--o +
Јас се плашам. Eu t---- m---. +
Јас не се плашам. Eu n-- t---- m---. +
   
да се има време te- t---o +
Тој има време. El- t-- t----. +
Тој нема време. El- n-- t-- t----. +
   
да се досадуваш es--- a--------o +
Таа се досадува. El- e--- a---------. +
Таа не се досадува. El- n-- e--- a---------. +
   
да се биде гладен te- f--- / e---- c-- f--e +
Дали сте гладни? Es--- c-- f---? +
Нели сте гладни? Nã- e---- c-- f---? +
   
Да се биде жеден te- s--- / e---- c-- s--e +
Вие сте жеден / жедна. El-- e---- c-- s---. +
Вие не сте жеден / жедна. El-- n-- e---- c-- s---. +