македонски » португалски PT   Кај лекар


57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

+ 57 [cinquenta e sete]

+ No médico

57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [cinquenta e sete]

No médico

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Јас имам еден термин кај лекар. Eu t---- u-- c------- n- m-----. +
Терминот е во десет часот. Eu t---- a c------- à- d--. +
Како е вашето име? Qu-- é o s-- n---? +
   
Седнете во чекалната Ве молам. Ag----- n- s--- d- e------ p-- f----. +
Лекарот ќе дојде веднаш. O m----- j- v--. +
Каде сте осигурани? Qu-- é o s-- s----- m-----? +
   
Што можам да сторам за вас? Em q-- l-- p---- s-- ú---? +
Имате ли болки? Te- d----? +
Каде ве боли? On-- é q-- d--? +
   
Секогаш имам болки во грбот. Eu t---- s----- d---- n-- c-----. +
Често имам главоболки. Eu t---- m----- v---- d---- d- c-----. +
Понекогаш имам болки во стомакот. Às v---- t---- d---- d- b------. +
   
Соблечете се од појасот нагоре, Ве молам. Ti-- a p---- d- c--- d- s-- r----! +
Легнете на лежалката, Ве молам. De------ n- m------- s- f--- p-- /s- f-- f----! +
Крвниот притисок е во ред. A t----- a------- e--- b--. +
   
Ќе ви дадам една инекција. Eu v-- d------ u-- i------. +
Ќе ви дадам таблети. Eu v-- d------ c----------. +
Ќе ви дадам еден рецепт за во аптека. Eu v-- d------ u-- r------ p--- a f-------. +