македонски » португалски PT   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [seis]

Ler e escrever

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [seis]

Ler e escrever

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Јас читам. Eu l---.
Јас читам една буква. Eu l--- u-- l----.
Јас читам еден збор. Eu l--- u-- p------.
   
Јас читам една реченица. Eu l--- u-- f----.
Јас читам едно писмо. Eu l--- u-- c----.
Јас читам една книга. Eu l--- u- l----.
   
Јас читам. Eu l---.
Ти читаш. Tu l--.
Тој чита. El- l-.
   
Јас пишувам. Eu e------.
Јас пишувам една буква. Eu e------ u-- l----.
Јас пишувам еден збор. Eu e------ u-- p------.
   
Јас пишувам една реченица. Eu e------ u-- f----.
Јас пишувам едно писмо. Eu e------ u-- c----.
Јас пишувам една книга. Eu e------ u- l----.
   
Јас пишувам. Eu e------.
Ти пишуваш. Tu e-------.
Тој пишува. El- e------.