македонски » португалски PT   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

+ 63 [sessenta e três]

+ Fazer perguntas 2

63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [sessenta e três]

Fazer perguntas 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Јас имам хоби. Eu t---- u- p---------. +
Јас играм тенис. Eu j--- t----. +
Каде има игралиште за тенис? On-- é q-- h- u- c---- d- t----? +
   
Имаш ли хоби? Te-- a---- p---------? +
Јас играм фудбал. Eu j--- f------. +
Каде има фудбалско игралиште? On-- é q-- h- u- c---- d- f------? +
   
Ме боли раката. Dó---- o b----. +
Ме боли стопалото и раката исто така. Ta---- m- d--- o p- e a m--. +
Каде има доктор? On-- é q-- h- u- m-----? +
   
Јас имам автомобил. Eu t---- u- c----. +
Јас исто така имам и мотор. Ta---- t---- u-- m---. +
Каде има паркиралиште? On-- é q-- h- u- p----- d- e-------------? +
   
Јас имам пуловер. Eu t---- u- p------. +
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. Ta---- t---- u- c----- e u--- c----- d- g----. +
Каде има машина за перење алишта? On-- é q-- e--- a m------ d- l----? +
   
Јас имам чинија. Eu t---- u- p----. +
Јас имам нож, вилушка и лажица. Eu t---- u-- f---- u- g---- e u-- c-----. +
Каде се солта и биберот? On-- é q-- e---- o s-- e a p------? +