македонски » португалски PT   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [sessenta e nove]

precisar – querer

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [sessenta e nove]

precisar – querer

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Ми треба кревет. Eu p------ d- u-- c---.
Сакам да спијам. Eu q---- d-----.
Има ли овде кревет? Há a--- u-- c---?
   
Ми треба лампа. Eu p------ d- u- c--------.
Сакам да читам. Eu q---- l--.
Има ли овде една лампа? Há a--- u- c--------?
   
Ми треба телефон. Eu p------ d- u- t-------.
Сакам да телефонирам. Eu q---- t--------.
Има ли овде телефон? Há a--- u- t-------?
   
Ми треба камера. Eu p------ d- u-- m------ f----------.
Сакам да фотографирам. Eu q---- t---- f----.
Има ли овде камера? Há a--- u-- m------ f----------?
   
Ми треба компјутер. Eu p------ d- u- c---------.
Сакам да испратам една E-mail порака. Eu q---- e----- u- e-----.
Има ли овде компјутер? Há a--- u- c---------?
   
Ми треба пенкало. Eu p------ d- u-- c-----.
Сакам да напишам нешто. Eu q---- e------- u-- c----.
Има ли овде лист хартија и пенкало? Há a--- p---- e c-----?