македонски » португалски PT   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [setenta e um]

querer alguma coisa

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [setenta e um]

querer alguma coisa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Што сакате? O q-- é q-- v---- q----- f----?
Сакате ли да играте фудбал? Vo--- q----- j---- à b---?
Сакате ли да си ги посетите пријатели? Vo--- q----- v------ o- a-----?
   
сака qu---- / d-----r
Не сакам да задоцнам. Eu n-- q---- c----- t----.
Не сакам да одам таму. Eu n-- q---- i-.
   
Сакам да си одам дома. Eu q---- i- p--- c---.
Сакам да останам дома. Eu q---- f---- e- c---.
Сакам да бидам сам / сама. Eu q---- e---- s------ / s------.
   
Сакаш ли да останеш овде? Qu---- f---- a---?
Сакаш ли да јадеш овде? Qu---- c---- a---?
Сакаш ли да спиеш овде? Qu---- d----- a---?
   
Сакате ли да тргнете утре? (V---) q--- i- e----- a-----?
Сакате ли да останете до утре? (V---) q--- f---- a-- a-----?
Сакате ли сметката да ја платите утре? (V---) q--- p---- a c---- s- a-----?
   
Сакате ли во диско? Vo--- q----- i- à d--------?
Сакате ли во кино? Vo--- q----- i- a- c-----?
Сакате ли во кафуле? Vo--- q----- i- a- c---?