македонски » португалски PT   за нешто да моли


74 [седумдесет и четири]

за нешто да моли

-

74 [setenta e quatro]

pedir alguma coisa

74 [седумдесет и четири]

за нешто да моли

-

74 [setenta e quatro]

pedir alguma coisa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Можете ли да ме потшишате? Po----- c----- o c-----?
Не премногу кратко, молам. Nã- m---- c----- p-- f----.
Малку пократко, молам. Um b----- m--- c----- p-- f----.
   
Можете ли да ги развиете сликите? Vo-- p--- r------ a- f----------?
Фотографиите се на CD – то. As f---------- e---- n- C-.
Фотографиите се во камерата. As f---------- e---- n- m------ f----------.
   
Можете ли да го поправите часовникот? Vo-- p--- a------- o r------?
Стаклото е скршено. O v---- e--- p------.
Батеријата е празна. Nã- t-- p----.
   
Можете ли да ја испеглате кошулата? Vo-- p--- p----- a c----- a f----?
Можете ли да ги исчистите панталоните? Vo-- p--- l---- a- c-----?
Можете ли да ги поправите чевлите? Vo-- p--- a------- o- s------?
   
Можете ли да ми дадете запалка? Vo-- p--- d----- l---?
Имате ли кибрит или запалка? Vo-- t-- f------- o- u- i-------?
Имате ли пепелник? Vo-- t-- u- c-------?
   
Пушите ли пури? Fu-- c-------?
Пушите ли цигари? Fu-- c-------?
Пушите ли луле? Fu-- c-------?