македонски » португалски PT   нешто појаснува / образложува 1


75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [setenta e cinco]

justificar alguma coisa 1

75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [setenta e cinco]

justificar alguma coisa 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Зошто не доаѓате? Po---- é q-- v--- n-- v--?
Времето е лошо. O t---- e--- t-- m--.
Не доаѓам, бидејки времето е лошо. Eu n-- v-- p----- o t---- e--- t-- m--.
   
Зошто тој не доаѓа? Po---- é q-- e-- n-- v--?
Тој не е поканет. El- n-- f-- c--------.
Тој не доаѓа, бидејки не е поканет. El- n-- v-- p----- n-- f-- c--------.
   
Зошто ти не доаѓаш? Po---- é q-- n-- v---?
Јас немам време. Eu n-- t---- t----.
Јас не доаѓам, бидејки немам време. Eu n-- v-- p----- n-- t---- t----.
   
Зошто не останеш? Po---- é q-- n-- f----?
Морам уште да работам. Ai--- t---- q-- t--------.
Јас не останувам, бидејки морам уште да работам. Eu n-- f--- p----- a---- t---- q-- t--------.
   
Зошто веќе си одите? Po---- é q-- v-- j- e-----?
Јас сум уморен / уморна. Eu e---- c-- s---.
Си одам, бидејки сум уморен / уморна. Eu v-- p----- e---- c-- s---.
   
Зошто веќе заминувате? Po---- é q-- v-- j- e-----?
Доцна е веќе. Já é t----.
Јас заминувам, бидејки е веќе доцна. Eu v----- e----- p----- j- é t----.