македонски » португалски PT   нешто појаснува / образложува 2


76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [setenta e seis]

justificar alguma coisa 2

76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [setenta e seis]

justificar alguma coisa 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Зошто не дојде? Po---- é q-- n-- v-----?
Бев болен / болна. Eu e----- d-----.
Јас не дојдов, бидејки бев болен / болна. Eu n-- v-- p----- e----- d-----.
   
Зошто таа не дојде? Po---- é q-- e-- n-- v---?
Таа беше уморна. El- e----- c------.
Таа не дојде, бидејки беше уморна. El- n-- v--- p----- e----- c------.
   
Зошто тој не дојде? Po---- é q-- e-- n-- v---?
Тој немаше желба. El- n-- e----- c-- v------.
Тој не дојде, бидејки немаше желба. El- n-- v--- p----- n-- e----- c-- v------.
   
Зошто вие не дојдовте? Po---- é q-- v---- n-- v-----?
Нашиот автомобил е расипан. O n---- c---- e--- a-------.
Ние не дојдовме, бидејки нашиот автомобил е расипан. Nó- n-- v----- p----- o n---- c---- e--- a-------.
   
Зошто луѓето не дојдоа? Po---- é q-- a- p------ n-- v-----?
Тие го пропуштија возот. El-- p------- o c------.
Тие не дојдоа, бидејки го пропуштија возот. El-- n-- v----- p----- p------- o c------.
   
Зошто ти не дојде? Po---- é q-- n-- v-----?
Јас не смеев. Nã- p---.
Јас не дојдов, бидејки не смеев. Eu n-- v-- p----- n-- p---.