македонски » португалски PT   Минато време 3


83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [oitenta e três]

Passado 3

83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [oitenta e três]

Passado 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
телефонира Te------r
Јас телефонирав. Eu t--------.
Јас цело време телефонирав. Eu e----- o t---- t--- a t--------.
   
прашува Pe------r
Јас прашав. Eu p--------.
Јас секогаш прашував. Eu p-------- s-----.
   
раскажува Co---r
Јас раскажував. Eu c-----.
Јас ја раскажав целата приказна. Eu c----- a h------- t---.
   
учи ap------ / e-----r
Јас учев. Eu a------ / e------.
Јас учев цела вечер. Eu e------ a n---- t---.
   
работи tr------r
Јас работев. Eu t--------.
Јас работев цел ден. Eu t-------- o d-- i------.
   
јаде co--r
Јас јадев. Eu c---.
Јас го изедов целото јадење. Eu c--- a c----- t---.