македонски » португалски PT   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [oitenta e cinco]

Perguntas – passado 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [oitenta e cinco]

Perguntas – passado 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Колку имате испиено? Qu---- é q-- v--- b----?
Колку работевте? Qu---- t---- é q-- v--- t--------?
Колку напишавте? Vo-- e------- m---- ?
   
Како спиевте? Co-- é q-- d-----?
Како го положивте испитот? Co-- é q-- p----- n- e----?
Како го најдовте патот? Co-- é q-- e-------- o c------?
   
Со кого разговаравте? Co- q--- é q-- v--- f----?
Со кого се договоривте? Co- q--- é q-- v--- t--- u- e-------?
Со кого славевте роденден? Co- q--- é q-- v--- f------- o a----------?
   
Каде бевте? On-- é q-- v--- e-----?
Каде живеевте? On-- é q-- v--- v----?
Каде работевте? On-- é q-- v--- t--------?
   
Што препорачавте? O q-- é q-- v--- r---------?
Што јадевте? O q-- é q-- v--- c----?
Како дознавте? O q-- é q-- v--- v--------?
   
Колку брзо возевте? A q-- v--------- é q-- v--- f--?
Колку долго летавте? Qu---- t---- é q-- d---- o v-- ?
Колку високо скокнавте? De q-- a----- é q-- s-----?