македонски » португалски PT   Денови во седмицата


9 [девет]

Денови во седмицата

-

9 [nove]

Dias da semana

9 [девет]

Денови во седмицата

-

9 [nove]

Dias da semana

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
понеделник a s-----------a
вторник a t---------a
среда a q----------a
   
четврток a q----------a
петок a s---------a
сабота o s----o
   
недела o d-----o
седмица a s----a
од понеделник до недела De s------------ a d-----o
   
Првиот ден е понеделник. O p------- d-- é u-- s------------.
Вториот ден е вторник. O s------ d-- é u-- t----------.
Третиот ден е среда. O t------- d-- é u-- q-----------.
   
Четвртиот ден е четврток. O q----- d-- é u-- q-----------.
Петтиот ден е петок. O q----- d-- é u-- s----------.
Шестиот ден е сабота. O s---- d-- é u- s-----.
   
Седмиот ден е недела. O s----- d-- é u- d------.
Седмицата има седум дена. A s----- t-- s--- d---.
Ние работиме само пет дена. Só t---------- c---- d---.