македонски » португалски PT   Императив 2 (Наредбена форма)


90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [noventa]

Imperativo 2

90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [noventa]

Imperativo 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Избричи се! Fa- a b----!
Измиј се! La-----!
Исчешлај се! Pe--------!
   
Јави се! Јавете се! Li--- L----!
Почнувај! Почнете! Co----- C-----!
Престани! Престанете! Pá--- P---!
   
Остави го тоа! Оставете го тоа! De--- i---- D---- i---!
Кажи го тоа! Кажете го тоа! Di- i---- D--- i---!
Купи го тоа! Купете го тоа! Co---- i---- C----- i---!
   
Не биди никогаш нечесен! Nu--- s---- d-------- /--!
Не биди никогаш дрзок! Nu--- s---- a------- /--!
Не биди никогаш неучтив! Nu--- s---- m---------- /--!
   
Биди секогаш чесен! Sê s----- h------ /--!
Биди секогаш љубезен! Sê s----- s-------- /--!
Биди секогаш учтив! Sê s----- b---------- /--!
   
Одете си со здравје! Ch---- b-- a c---!
Внимавајте добро на себе! To-- c------!
Посетете не наскоро повторно! Vo--- a v---------- e- b----!