македонски » португалски PT   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [noventa e um]

Oração subordinada com que 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [noventa e um]

Oração subordinada com que 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Времето утре можеби ќе биде подобро. O t---- t----- m------ a-----.
Од каде го знаете тоа? Co-- é q-- v--- s--- i---?
Се надевам, дека ќе биде подобро. Eu e----- q-- m------.
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. El- v-- d- c------.
Сигурно ли е тоа? De c------?
Јас знам, дека тој ќе дојде. Eu s-- q-- e-- v--.
   
Тој сигурно ќе се јави. El- d- c------ q-- v-- t--------.
Навистина? Ve-----?
Мислам, дека тој ќе се јави. Eu a------- q-- e-- v-- t--------.
   
Виното сигурно е старо. O v---- é v---- c-- c------.
Го знаете ли тоа со сигурност? Te- a c------?
Претпоставувам, дека е старо. Eu s------ q-- s--- v----.
   
Нашиот шеф изгледа добро. O n---- c---- é b-----.
Мислите? Ac--?
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. Ac-- q-- e-- é r-------- m---- b-----.
   
Шефот сигурно има девојка. O c---- t-- d- c------ u-- n-------.
Верувате ли навистина? Ac-- m----?
Сосема е можно, дека тој има девојка. É b-- p------- q-- e-- t---- u-- n-------.