македонски » португалски PT   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [noventa e dois]

Oração subordinada com que 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [noventa e dois]

Oração subordinada com que 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Ме лути, дека рчиш. Ir------- q-- r-------.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. Ir------- q-- b---- t---- c------.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. Ir------- q-- c------ t-- t----.
   
Мислам, дека му треба лекар. Eu a--- q-- e-- p------ d- u- m-----.
Мислам, дека тој е болен. Eu a--- q-- e-- e--- d-----.
Мислам, дека тој сега спие. Eu a--- q-- e-- a---- e--- a d-----.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. Nó- e-------- q-- e-- s- c--- c-- a n---- f----.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. Nó- e-------- q-- e-- t---- m---- d-------.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. Nó- e-------- q-- e-- s--- m---------.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. Eu o--- d---- q-- a t-- m----- t--- u- a-------.
Слушнав, дека таа лежи во болница. Eu o--- d---- q-- e-- e--- n- h-------.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. Eu o--- d---- q-- o t-- c---- e--- t--- d--------.
   
Ме радува, дека дојдовте. Fi-- c------- q-- t---- v----.
Ме радува, дека имате интерес. Fi-- c------- q-- e----- i----------.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. Fi-- c------- q-- q----- c------ a c---.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Eu r----- q-- o ú----- a-------- j- t---- i-- e-----.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Eu r----- q-- t------- d- a------ u- t---.
Се плашам, дека немам пари кај себе. Eu r----- n-- t-- n----- d------- c-----.