македонски » португалски PT   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

+ 95 [noventa e cinco]

+ Conjunções 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [noventa e cinco]

Conjunções 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Од кога таа не работи повеќе? Há q----- t---- é q-- e-- n-- t-------? +
Од нејзината венчавка? De--- o s-- c--------? +
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Si-- e-- n-- t------- d---- q-- s- c----. +
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. De--- q-- c---- e-- j- n-- t------- m---. +
Откако се познаваат, тие се среќни. De--- q-- s- c------- e--- e---- f------. +
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. De--- q-- t-- c------- e--- s--- p----. +
   
Кога таа телефонира? Qu---- é q-- e-- v-- t--------? +
За време на возењето? Du----- a v-----? +
Да, додека вози автомобил. Si-- e------- e-- e--- a c-------. +
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. El- t------- e------- e--- a c-------. +
Таа гледа телевизија, додека пегла. El- v- t-------- e------- p---- a r----. +
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. El- o--- m----- e------- f-- a- s--- t------. +
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. Eu n-- v--- n--- q----- e---- s-- ó-----. +
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. Eu n-- e------ n--- q----- a m----- e--- m---- a---. +
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. Eu n-- s---- c----- n----- q----- e---- c---------. +
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. Nó- v---- a------ u- t--- s- c-----. +
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. Nó- v---- f---- u-- v----- à v---- d- m---- q----- g-------- n- l------. +
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. Nó- v---- c------ a c---- s- e-- n-- v--- d---- a p----. +