македонски » португалски PT   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [noventa e sete]

Conjunções 4

97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [noventa e sete]

Conjunções 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês PT
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. El- a-------- m---- c-- a t-------- l-----.
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. El- a---- f---- m---- j- s---- t----.
Тој не дојде, иако бевме договорени. El- n-- v--- a----- d- n-- t----- m------ u- e-------.
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. A t-------- e----- l-----. M---- a---- e-- a--------.
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. Já e-- t----. M---- a---- e-- a---- f----.
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. Nó- t------- m------ u- e-------. M---- a---- e-- n-- v---.
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. Em---- n-- t---- c---- d- c------- e-- c----- .
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. Em---- a r-- e----- e----------- e-- v-- d-------.
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. Em---- e----- b----- e-- v-- d- b--------.
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. El- n-- t-- c---- d- c-------. M---- a---- e-- d-----.
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. A r-- e--- e-----------. M---- a---- e-- v-- d-------.
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. El- e--- b-----. M---- a---- e-- v-- d- b--------.
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. El- n-- e------- e------ e----- t---- t----- u- c---- s-------..
Таа не оди на лекар, иако има болки. El- n-- v-- a- m----- e----- t---- d----.
Таа купува автомобил, иако нема пари. El- v-- c------ u- c---- e----- n-- t---- d-------.
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. El- t---- u- c---- s-------. M---- a---- e-- n-- e------- e------.
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. El- t-- d----. M---- a---- e-- n-- v-- a- m-----.
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. El- n-- t-- d-------. M---- a---- e-- v-- c------ u- c----.