македонски » португалски BR   Лица


1 [еден]

Лица

-

1 [um]

Pessoas

1 [еден]

Лица

-

1 [um]

Pessoas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
jас eu
jас и ти eu e t- / e- e v--ê
ние двајцата nó- d--s
   
тој ele
тој и таа el- e e-a
тие двајцата el-- d--- / e--- d--s
   
маж o h---m
жена a m----r
дете a c-----a
   
една фамилија um- f-----a
мојата фамилија a m---- f-----a
Mојата фамилија е овде. A m---- f------ e--- a---.
   
Јас сум овде. Eu e---- a---.
Ти си овде. Vo-- e--- a---.
Тој е овде и таа е овде. El- e--- a--- e e-- e--- a---.
   
Ние сме овде. Nó- e------ a---.
Вие сте овде. Vo--- e---- a---.
Тие сите се овде. El-- t---- e---- a---.