македонски » португалски BR   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

100 [cem]

Advérbios

100 [сто]

Прилози

-

100 [cem]

Advérbios

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
веќе еднаш – никогаш досега já ... a----- v-- – n---a
Дали веќе сте биле во Берлин? Já e----- e- B----- a----- v--?
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не . Nã-- n----.
   
некој – никој al---- – n-----m
Познавате ли овде некој? Co----- a--- a-----?
Не, не познавам никого. Nã-- n-- c------ a--- n------.
   
уште – не повеќе um p---- m--- – m--- n-o
Ќе останете ли уште долго овде? Ai--- f--- m---- t---- a---?
Не, јас не останувам повеќе тука. Nã-- e- n-- f--- m---- m--- t---- a---.
   
уште нешто – ништо повеќе ma-- a----- c---- – m--- n--a
Сакате ли да се напиете уште нешто? Qu-- b---- m--- a----- c----?
Не, јас не сакам ништо повеќе. Nã-- e- n-- q---- m--- n---.
   
веќе нешто – сеуште ништо já ... a----- c---- – a---- n-- ... n--a
Јадевте ли веќе нешто? Já c---- a----- c----?
Не, јас сеуште немам јадено ништо. Nã-- e- a---- n-- c--- n---.
   
уште некој – никој повеќе ma-- a----- – m--- n-----m
Сака ли уште некој кафе? Ma-- a----- q--- u- c---?
Не, никој повеќе. Nã-- n------ m--- q--- u- c---.