македонски » португалски BR   Месеци


11 [единаесет]

Месеци

-

11 [onze]

Meses

11 [единаесет]

Месеци

-

11 [onze]

Meses

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
јануари ja----o
февруари fe------o
март ma--o
   
април ab--l
мај ma-o
јуни ju--o
   
Ова се шест месеци. Is-- s-- s--- m----.
јануари, февруари, март, ja------ f--------- m----,
април, мај и јуни. ab---- m---- j----.
   
јули ju--o
август ag---o
септември se-----o
   
октомври ou----o
ноември no-----o
декември de-----o
   
Ова се исто така шест месеци. Is-- t----- s-- s--- m----.
јули, август, септември ju---- a------ s------o
октомври, ноември, декември. ou------ n------- e d-------.