македонски » португалски BR   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [dezoito]

Limpeza da casa

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [dezoito]

Limpeza da casa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Денес е сабота. Ho-- é s-----.
Денес ние имаме време. Ho-- t---- t----.
Денес ние ќе го чистиме станот. Ho-- v---- l----- a c---.
   
Јас ја чистам бањата. Eu l---- o b-------.
Мажот ми ја мие колата. O m-- m----- l--- o c----.
Децата ги чистат велосипедите. As c------- l---- a- b---------.
   
Баба ги полева цвеќињата. A a-- r--- a- f-----.
Децата ја раскреваат детската соба. As c------- a------ o q----- d-- c-------.
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. O m-- m----- a----- o s-- e---------.
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. Eu p---- a r---- n- m------ d- l----.
Јас ги закачувам алиштата. Eu e------ a r----.
Јас ги пеглам алиштата. Eu p---- a r----.
   
Прозорците се извалкани. As j------ e---- s----.
Подот е извалкан. O c--- e--- s---.
Садовите се извалкани. A l---- e--- s---.
   
Кој ги чисти прозорците? Qu-- l---- o- v-----?
Кој всмукува прашина? Qu-- a-----?
Кој ги мие садовите? Qu-- l--- a l----?