македонски » португалски BR   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [dezenove]

Na cozinha

19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [dezenove]

Na cozinha

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Имаш ли нова кујна? Vo-- t-- u-- c------ n---?
Што сакаш да готвиш денес? O q-- v--- q--- c------- h---?
Готвиш ли на електрична струја или на гас? Vo-- c------ c-- u- f---- e------- o- c-- u- f---- a g--?
   
Треба ли да го исечам кромидот? Vo- c----- a- c------?
Треба ли да ги излупам компирите? Vo- d-------- a- b------?
Треба ли да ја измијам салатата? Vo- l---- a s-----?
   
Каде се чашите? On-- e---- o- c----?
Каде се садовите? On-- e--- a l----?
Каде е приборот за јадење? On-- e---- o- t-------?
   
Имаш ли отварач за конзерви? Vo-- t-- u- a------ d- l----?
Имаш ли отварач за шишиња? Vo-- t-- u- a------ d- g-------?
Имаш ли извлекувач за плута? Vo-- t-- u- s----------?
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? Vo-- c------ a s--- n---- p-----?
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? Vo-- f---- o p---- n---- f---------?
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? Vo-- a--- o- l------ n---- g-----?
   
Јас ја покривам масата. Eu p---- a m---.
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. Aq-- e---- a- f----- o- g----- e a- c-------.
Овде се чашите, чиниите и салфетите. Aq-- e---- o- c----- o- p----- e o- g----------.