македонски » португалски BR   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [dois]

Família

2 [два]

Фамилија

-

2 [dois]

Família

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
дедо o a-ô
баба a a-ó
тој и таа el- e e-a
   
татко o p-i
мајка a m-e
тој и таа el- e e-a
   
син o f---o
ќерка a f---a
тој и таа el- e e-a
   
брат o i---o
сестра a i--ã
тој и таа el- e e-a
   
чичко o t-o
тетка a t-a
тој и таа el- e e-a
   
Ние сме една фамилија. Nó- s---- u-- f------.
Фамилијата не е мала. A f------ n-- é p------.
Фамилијата е голема. A f------ é g-----.