македонски » португалски BR   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [vinte e sete]

No hotel – chegada

27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [vinte e sete]

No hotel – chegada

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Имате ли една слободна соба? Vo-- t-- u- q----- l----?
Јас резервирав една соба. Eu r------- u- q-----.
Моето презиме е Милер. O m-- n--- é M-----.
   
Ми треба една еднокреветна соба. Eu p------ d- u- q----- s------.
Ми треба една двокреветна соба. Eu p------ d- u- q----- d----.
Колку чини собата за една вечер? Qu---- c---- o q----- p-- u-- n----?
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. Go------ d- u- q----- c-- b-------.
Јас би сакал / сакала една соба со туш. Go------ d- u- q----- c-- c-------.
Можам ли да ја погледнам собата? Po--- v-- o q-----?
   
Има ли овде гаража? Há u-- g------ a---?
Има ли овде сеф? Há u- c---- a---?
Има ли овде факс? Há u- f-- a---?
   
Добро, ќе ја земам собата. Es-- b--- e- f--- c-- o q-----.
Еве ги клучевите. Aq-- e---- a- c-----.
Еве го мојот багаж. Aq-- e--- a m---- b------.
   
Во колку часот е појадокот? A q-- h---- é o c--- d- m----?
Во колку часот е ручекот? A q-- h---- é o a-----?
Во колку часот е вечерата? A q-- h---- é o j-----?