македонски » португалски BR   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [vinte e nove]

No restaurante 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [vinte e nove]

No restaurante 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Дали е слободна масава? A m--- e--- l----?
Ве молам, ми треба менито. Go------ d- v-- o c-------- p-- f----.
Што би можеле да препорачате? O q-- é q-- v--- m- r--------?
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. Go------ d- u-- c------.
Јас би сакал / сакала една минерална вода. Eu q---- u-- á--- m------.
Би сакал / сакала еден сок од портокал. Eu q---- u- s--- d- l------.
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. Eu q---- u- c---.
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. Eu q---- c--- c-- l----.
Со шеќер, молам. Co- a------ p-- f----.
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Eu q---- u- c--.
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Eu q---- u- c-- c-- l----.
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Eu q---- u- c-- c-- l----.
   
Имате ли цигари? Vo-- t-- c-------?
Имате ли еден пепелник? Vo-- t-- u- c-------?
Имате ли запалака? Vo-- t-- u- i-------?
   
Мене ми фали една вилушка. Fa--- u- g----.
Мене ми фали еден нож. Fa--- u-- f---.
Мене ми фали една лажица. Fa--- u-- c-----.