македонски » португалски BR   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [trinta e seis]

+ Transporte público

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [trinta e seis]

Transporte público

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Каде е автобуската станица? On-- é o p---- d- ô-----? +
Кој автобус вози во центарот? Qu-- é o ô----- q-- v-- p--- o c-----? +
Која линија морам да ја земам? Qu-- é a l---- q-- t---- d- a------? +
   
Дали морам да се прекачувам? Te--- d- m----? +
Каде морам да се прекачам? On-- t---- d- m----? +
Колку чини еден возен билет? Qu---- c---- u-- p-------? +
   
Колку автобуски станици има до центарот? Qu----- p------ s-- a-- a- c-----? +
Овде морате да се симнете. Te- q-- s--- a---. +
Морате да се симнете позади. Te- q-- s--- a----. +
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. O p------ m---- c---- e- 5 m------. +
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. O p------ b---- c---- e- 10 m------. +
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. O p------ ô----- c---- e- 15 m------. +
   
Кога вози последното метро? Qu---- é o ú----- m----? +
Кога вози последниот трамвај? Qu---- s-- o ú----- b----? +
Кога вози последниот автобус? Qu---- s-- o ú----- ô-----? +
   
Дали имате возен билет? Vo-- t-- u-- p-------? +
Возен билет? – Не, немам. Um- p-------? – N--- n-- t----. +
Тогаш морате да платите казна. En--- t-- q-- p---- u-- m----. +